
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
148.3 kcal /
620.6 kJKalorie
620.6 kJKalorie
2.1 gBiałko
36.7 gWęglowodany
0.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 – 100 g cukru
- 500 g owoców, mrożonych mieszanych, np. truskawek, malin, jagód, jeżyn, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 10 – 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 10 – 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 75 – 120 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
- liście mięty, świeże do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić10 s/obr. 10.
- Dodać owoce, sok z limonki i wodę z ciecierzycy (aquafabę), rozdrobnić30 s/obr. 5. Przemieszać kopystką, rozdrobnić kolejne10 s/obr. 5.
- Założyć motylek,wymieszać1 min/obr. 3.5. Przełożyć do szklanek. Slush z mrożonych owoców z aquafabą podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowany owocami i miętą.