
Slush arbuzowy
80.1 kcal /
335 kJKalorie
335 kJKalorie
0.8 gBiałko
21 gWęglowodany
0.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 70 g cukru
- 10 liści bazylii, świeżych
- 2 limonki obrane, bez pestek i białych błonek, pokrojone na kawałki
- 1 cytryna obrana, bez pestek i białych błonek, pokrojona na kawałki
- 400 g wody mineralnej, niegazowanej
- 150 owoców leśnych, mieszanych, mrożonych
- 350 g miąższu arbuza pokrojonego na kawałki, lekko zmrożonego
- 150 g jasnych winogron bez pestek, lekko zmrożonych
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, dodać liście bazylii, zmielić10 s/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać limonki, wodę, owoce leśne, arbuza i winogrona, zmiksować1 min 30 s/obr. 10. Przelać do szklanek. Slush arbuzowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.