
Sangrita
36.2 kcal /
151.3 kJKalorie
151.3 kJKalorie
0.8 gBiałko
8.4 gWęglowodany
0.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 500 g soku pomidorowego
- 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 40 g syropu barmańskiegogrenadina
- 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 60 g ogórka obranego, bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 5 g papryczki chili jalapeño, marynowanej
- 1 łyżeczka soli
- ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżeczki przyprawy Maggi
- 4 łyżeczki sosu sojowego
- 4 łyżeczki sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka sos Tabasco® do smaku
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać sok pomidorowy, sok z pomarańczy, syrop barmański grenadina i sok z limonki, dodać ogórek, cebulę, jalapeño, sól, pieprz, przyprawę Maggi, sos Worcestershire i sos Tabasco®, zmiksować30 s/obr. 10. Przelać do dzbanka, odstawić do lodówki. Sangritę podawać schłodzoną jako dodatek do tequili.