Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
79.1 kcal /
330.8 kJKalorie
330.8 kJKalorie
1 gBiałko
7.3 gWęglowodany
5.7 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 25 g oleju
- 25 g oliwy z oliwek
- 200 g papryk, różnokolorowych bezgniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać 15 g oleju, dodać paprykę, rumienić Wysokie Temp. .
- Dodać pozostałe 10 g oleju, cebulę i marchewkę, rumienić Wysokie Temp. . Doprawić do smaku. Zrumienione warzywa pokrojone w słupki podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub wykorzystać w wybranym przepisie.