Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
79.1 kcal /
330.8 kJ
Kalorie
1 gBiałko
7.3 gWęglowodany
5.7 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 25 g oleju
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 200 g papryk, różnokolorowych bezgniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
  • 150 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać 15 g oleju, dodać paprykę, rumienić Wysokie Temp. .
  2. Dodać pozostałe 10 g oleju, cebulę i marchewkę, rumienić Wysokie Temp. . Doprawić do smaku. Zrumienione warzywa pokrojone w słupki podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub wykorzystać w wybranym przepisie.
Przewijanie do góry