Rumienienie pieczarek
84.8 kcal /
354.8 kJKalorie
354.8 kJKalorie
3.3 gBiałko
3.5 gWęglowodany
7.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g wody
- 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki małych, w całości
- 20 g oleju
- 20 g oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek, odważyć do niego pieczarki, gotować na parze3 min/120°C/obr. . Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego wlać olej, dodać podgotowane na parze pieczarki, rumienić Wysokie Temp. . Doprawić do smaku. Zrumienione pieczarki wykorzystać w wybranym przepisie.