Purée z mięsa i szpinaku

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Średni
🤖 Thermomix
243 kcal /
1017 kJ
Kalorie
15 gBiałko
28 gWęglowodany
8 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 160 g cielęciny bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 100 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki i cielęcinę, dodać wodę. Na pokrywie naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej szpinak, nałożyć pokrywę Varomy, gotować na parze20 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego wsypać płatki owsiane, zmiksować30 s/obr. 5-7 stopniowo zwiększając obroty.
  3. Dodać oliwę i ugotowany na parze szpinak, wymieszać5 s/obr. 4.
  4. Purée z mięsa i szpinaku podzielić na porcje i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub zamrozić.
Przewijanie do góry