
Purée z mięsa i szpinaku
243 kcal /
1017 kJKalorie
1017 kJKalorie
15 gBiałko
28 gWęglowodany
8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 160 g cielęciny bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 100 g płatków owsianych błyskawicznych
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki i cielęcinę, dodać wodę. Na pokrywie naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej szpinak, nałożyć pokrywę Varomy, gotować na parze20 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić.
- Do naczynia miksującego wsypać płatki owsiane, zmiksować30 s/obr. 5-7 stopniowo zwiększając obroty.
- Dodać oliwę i ugotowany na parze szpinak, wymieszać5 s/obr. 4.
- Purée z mięsa i szpinaku podzielić na porcje i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub zamrozić.