Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
117 kcal /
493 kJKalorie
493 kJKalorie
1.2 gBiałko
30.3 gWęglowodany
0.6 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 70 g jabłka obranego, bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 70 ggruszki obranej, bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 50 g banana pokrojonego na kawałki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć jabłko, gruszkę i banan, podgrzewać1 min/80°C/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, następnie rozdrobnić10 s/obr. 4. W razie potrzeby czynność rozdrabniania powtarzać, aż do momentu uzyskania gładkiej masy.
- Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.