Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
117 kcal /
493 kJ
Kalorie
1.2 gBiałko
30.3 gWęglowodany
0.6 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 70 g jabłka obranego, bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 70 ggruszki obranej, bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g banana pokrojonego na kawałki

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć jabłko, gruszkę i banan, podgrzewać1 min/80°C/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, następnie rozdrobnić10 s/obr. 4. W razie potrzeby czynność rozdrabniania powtarzać, aż do momentu uzyskania gładkiej masy.
  2. Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przewijanie do góry