Pasta z wędliny
80.1 kcal /
335.2 kJKalorie
335.2 kJKalorie
4.6 gBiałko
1.2 gWęglowodany
6.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 200 g wędliny np. kiełbasy szynki, pokrojonej na kawałki
- 2 jajka ugotowane na twardo, obrane, pokrojone w ćwiartki
- 40 – 50 g majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 1 – 2 łyżki szczypiorku posiekanego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, wędlinę, jajka, majonez, musztardę, dodać sól i pieprz, zmiksować30 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, wymieszać25-30 s/obr. 5.
- Dodać szczypiorek, wymieszać5-8 s//obr. 3. Pastę z wędliny podawać jako dodatek do pieczywa.