Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
142 kcal /
593 kJKalorie
593 kJKalorie
8.4 gBiałko
17.5 gWęglowodany
4.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 10 pomidorów, suszonych, w oleju zalewę zachować
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ½
- łyżeczki suszonych płatków chili
- ½
- łyżeczki soli
- ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
- 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pomidory, dodać płatki drożdżowe, paprykę wędzoną, płatki chili, sól, pieprz, fasolę i czerwoną paprykę, zmiksować20 s/obr. 9. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać zalewę, zmiksować ponownie20 s/obr. 9.
- Pastę z czarnej fasoli i suszonych pomidorów podawać z pieczywem lub krakersami jako przekąskę.