Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
101.3 kcal /
423.8 kJKalorie
423.8 kJKalorie
6.7 gBiałko
4.7 gWęglowodany
6.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g rukoli
- 100 g szynkigotowanej pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 30 g cebuli szalotki
- 200 g serka kremowego, light podzielonego na kawałki
- 1 jajko ugotowane na twardo przekrojone na pół
- ½
- łyżeczki musztardy
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć rukolę, rozdrobnić3 s/obr. 6.
- Dodać szynkę i cebulę, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać serek, jajko, musztardę, sól i pieprz, wymieszać15 s/obr. 3. Pastę kanapkową z szynki i rukoli podawać jako dodatek do pieczywa lub warzyw pokrojonych w słupki.