Pamoczka grodzieńska
142.3 kcal /
595.6 kJKalorie
595.6 kJKalorie
13.5 gBiałko
5.9 gWęglowodany
7.1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
- 120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 120 g zsiadłego mleka
- ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ – ¾
- łyżeczki soli
- 1 szczypta cukru
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, rozdrobnić5 s/obr. 3.
- Dodać śmietanę, zsiadłe mleko, pieprz, sól i cukier, zmiksować10 s/obr. 7.
- Pamoczkę grodzieńską podawać jako dodatek, np. do blinów owsianych.