Odchudzająca zupa z białej kapusty
49 kcal /
206 kJKalorie
206 kJKalorie
2.9 gBiałko
12 gWęglowodany
0.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 400 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
- 200 g pomidorów, z puszki
- 200 g soku pomidorowego
- 500 g wody
- ½
- czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- ½
- kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej
- ¾
- łyżeczka soli
- 3 – 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć kapustę, rozdrobnić8 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Dodać marchewkę, cebulę i seler naciowy, rozdrobnić5 s/obr. 5.
- Dodać rozdrobnioną kapustę, fasolkę szparagową, pomidory, sok pomidorowy, wodę, koncentrat bulionu warzywnego, sól, pieprz i cząber, gotować20-25 min/100°C/obr. 1. Odchudzającą zupę z białej kapusty podawać bezpośrednio po przygotowaniu.