Purée z kapusty i kasztanów

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
230 kcal /
965 kJ
Kalorie
6.8 gBiałko
30.9 gWęglowodany
10.1 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ – 1
  • łyżeczka soli
  • 250 g kasztanów jadalnych,gotowanych, bez skórki
  • 100 g mleka
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć 200 g kapusty, rozdrobnić10 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć pozostałe 200 g kapusty, rozdrobnić10 s/obr. 5.
  3. Dodać pozostałą rozdrobnioną kapustę, masło i sól gotować20 min/100°C//obr. 1.
  4. Dodać kasztany, mleko i pieprz, rozdrobnić40 s/obr. 4. Purée z kapusty i kasztanów podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przewijanie do góry