Pudding chia z musem jabłkowym

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
151 kcal /
633 kJ
Kalorie
3 gBiałko
19 gWęglowodany
6 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 275 g napoju migdałowego niesłodzonego
  • 50 g syropu z agawy
  • 50 g nasion chia
  • 1 szczypta soli
  • 250 g jabłek obranych, bezgniazd nasiennych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g wody
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać napój migdałowy, 30 g syropu z agawy, dodać nasiona chia i sól, wymieszać20 s//obr. 3. Przełożyć do 4 słoiczków lub miseczek, odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
  2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, dodać sok z cytryny, pozostałe 20 g syropu z agawy i wodę, gotować5 min/100°C/obr. 1.
  3. Dodać cynamon, zmiksować20 s/obr. 5. Przełożyć na wierzch schłodzonego puddingu chia. Pudding chia z musem jabłkowym podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub odstawić do lodówki do momentu podania.
Przewijanie do góry