Pesto z rukoli i orzechów laskowych
1848 kcal /
7732 kJKalorie
7732 kJKalorie
35.2 gBiałko
10.5 gWęglowodany
187.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 30 g orzechów laskowych
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 80 g rukoli
- 150 g oliwy z oliwek
- ½
- łyżeczki soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić15 s/obr. 10.
- Dodać orzechy laskowe, czosnek, rukolę, oliwę i sól, zmiksować20 s/obr. 7. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika, odstawić do lodówki do momentu podania.
- Pesto z rukoli i orzechów laskowych podawać jako dodatek do makaronu lub bagietki.