Pasta bezjajeczna

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
2451 kJ /
585 kcal
Kalorie
34 gBiałko
35 gWęglowodany
33 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 180 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
  • 120 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • 40 g musztardy
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak
  • ½
  • łyżeczki kurkumy, mielonej

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć tofu, ciecierzycę, musztardę, olej, sól i kurkumę, zmiksować30 s/obr. 4-8 stopniowo zwiększając obroty do obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie30 s/obr. 4-8 stopniowo zwiększając obroty do obr. 8. Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami.
Przewijanie do góry