
Owsiane mango lassi z bananem
59 kcal /
248 kJKalorie
248 kJKalorie
1.4 gBiałko
12.6 gWęglowodany
0.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 150 g płatków owsianych
- 1300 g wody mineralnej, niegazowanej
- 300 g mango dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 200 g banana dojrzałego, pokrojonego na kawałki
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać płatki owsiane, zmielić15 s/obr. 10.
- Dodać 700 g wody, zmiksować1 min/obr. 10.
- Dolną część przystawki Varoma wyłożyć tkaniną tetrową (ok. 50 x 50 cm) i nałożyć na miskę lub inne duże naczynie. Następnie zawartość naczynia miksującego przelać przez tkaninę i dokładnie odcisnąć. Opłukać naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego przelać uzyskany płyn, dodać mango, banan i 600 g wody, zmiksować30 s/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Ponownie zmiksować30 s/obr. 10. Napój przelać do butelki lub innego szczelnie zamykanego pojemnika. Owsiane mango lassi z bananem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.