Mus jabłkowy z marchewką
128 kcal /
534 kJKalorie
534 kJKalorie
2.4 gBiałko
20.3 gWęglowodany
5.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g marchewki
- 60 g wody
- 50 g atestowanej wody dla niemowląt
- 20 g mleka początkowego (0-6 miesięcy) w proszku
- 50 g jabłka obranego, bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, rozdrobnić5 s/obr. 10. Marchewkę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać wodę, gotować5 min/100°C/obr. 1.
- Dodać atestowaną wodę, mleko i jabłko, rozdrobnić30 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować30 s/obr. 7.
- Mus jabłkowy z marchewką podawać po ostudzeniu.