Whisky Sour

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
184.3 kcal /
770.9 kJ
Kalorie
1.9 gBiałko
12.9 gWęglowodany
0.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 200 g whisky
  • 120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g syropu cukrowego (patrz wskazówka)
  • 2 białka ze sparzonych jajek
  • 5 kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 4 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, do dekoracji

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać whisky, sok z cytryny, syrop cukrowy i białka, zmiksować10 s/obr. 6.
  2. Dodać kostki lodu, zmiksować15 s/obr. 6. Włożyć koszyczek, przytrzymać go kopystką, przecedzić do 4 szklanek, odstawić do lodówki na 3-5 min, aby piana oddzieliła się od płynu. Whisky Sour podawać udekorowany skórką cytryny.
Przewijanie do góry