
Smoothie selerowo-jabłkowe
117.5 kcal /
492 kJKalorie
492 kJKalorie
1.6 gBiałko
30.2 gWęglowodany
0.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 180 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 300 g jabłek, odmiany Granny Smith (patrz wskazówka), bezgniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 10 – 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 160 g soku jabłkowego niesłodzonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć seler naciowy i jabłka, dodać sok z cytryny, zmiksować1 min/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać sok jabłkowy, zmiksować kolejne30 s/obr. 10.
- Smoothie selerowo-jabłkowe podawać bezpośrednio po przygotowaniu.