
Smoothie z burakiem i jarmużem
64 kcal /
267 kJKalorie
267 kJKalorie
1.9 gBiałko
13.5 gWęglowodany
0.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 100 g czerwonego buraka pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 30 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
- 30 g liści szpinaku baby, świeżych
- 400 – 450 g pomarańczy pokrojonej w ćwiartki
- 100 g jabłka bezgniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 200 g kostek lodu
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć burak, jarmuż, pomarańcze, jabłko i lód, zmiksować2 min/obr. 10. Przelać do 4 szklanek.
- Smoothie z burakiem i jarmużem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.