
Smoothie gruszkowo-ogórkowe
121 kcal /
505 kJKalorie
505 kJKalorie
3.9 gBiałko
16.5 gWęglowodany
4.4 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 350 – 400 ggruszek bezgniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 – 350 g ogórków pokrojonych na kawałki
- 30 – 60 g rukwi wodnej liście i łodygi, pokrojonej na kawałki
- 200 g kefiru
- 200 g jogurtu naturalnego
- 100 g minerałów w płynie (opcjonalnie)
- 100 g soku jabłkowego
- 80 g soku z noni
- 25 g siemienia lnianego
- 10 g cytryny
- 100 g wody mineralnej, niegazowanej
- 100 – 200 g kostek lodu
- wodę ilość do rozcieńczenia do pożądanej konsystencji
- (opcjonalnie)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć gruszki, ogórki i rukiew, dodać kefir, minerały w płynie, sok jabłkowy, siemię lniane, cytrynę i wodę, zmiksować2 min/obr. 10.
- Dodać wodę (opcjonalnie), wymieszać1 min/obr. 5. Przelać do 4 szklanek.
- Smoothie gruszkowo-ogórkowe podawać bezpośrednio po przygotowaniu.