
Sangria z cydru
151 kcal /
633 kJKalorie
633 kJKalorie
0.19 gBiałko
32.37 gWęglowodany
0.06 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 80 – 90 g brzoskwiń pokrojonych w ćwiartki
- 150 – 170 g jabłka ze skórką, bezgniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 200 g pomarańczy ze skórką, pokrojonej na kawałki
- 70 – 80 g cytryny ze skórką, pokrojonej na kawałki
- 750 g cydru
- 30 – 40 g likieru jabłkowego (opcjonalnie)
- 30 – 40 g likieru brzoskwiniowego (opcjonalnie)
- 60 – 80 g cukru
- 250 g kostek lodu
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć brzoskwinie, rozdrobnić2 s//obr. 4. Brzoskwinie przełożyć do wysokiego dzbanka, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć jabłka, pomarańcze, cytryny, dodać cydr, likier i cukier, zmiksować2 s/obr. 10. Za pomocą koszyczka odsączyć sangrię do dzbanka z rozdrobnionymi brzoskwiniami, dodać lód, wymieszać łyżką.
- Sangrię podawać bezpośrednio po przygotowaniu.