Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
371 kcal /
1551 kJ
Kalorie
22.36 gBiałko
5.82 gWęglowodany
28.54 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 30 g octu jabłkowego
  • 1 szczypta soli
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki
  • 60 – 80 g filetów z pstrąga wędzonego bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć 150 g mango, rozdrobnić20 s/obr. 5.
  2. Dodać oliwę, ocet i sól, zmiksować15 s/obr. 7.
  3. Na pokrywie naczynia miksującego postawić dużą miskę, odważyć do niej szpinak pomidory i filety z pstrąga, odstawić. Polać powstałym sosem vinegret z mango. Sałatkę udekorować pozostałymi 150 g mango, posypać orzechami włoskimi.
  4. Sałatkę z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango podawać jako przystawkę.
Przewijanie do góry