Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
371 kcal /
1551 kJKalorie
1551 kJKalorie
22.36 gBiałko
5.82 gWęglowodany
28.54 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g octu jabłkowego
- 1 szczypta soli
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 250 g pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki
- 60 – 80 g filetów z pstrąga wędzonego bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
- orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć 150 g mango, rozdrobnić20 s/obr. 5.
- Dodać oliwę, ocet i sól, zmiksować15 s/obr. 7.
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić dużą miskę, odważyć do niej szpinak pomidory i filety z pstrąga, odstawić. Polać powstałym sosem vinegret z mango. Sałatkę udekorować pozostałymi 150 g mango, posypać orzechami włoskimi.
- Sałatkę z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango podawać jako przystawkę.