Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
80.5 kcal /
336 kJ
Kalorie
3.3 gBiałko
14.6 gWęglowodany
3.5 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 130 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
  • 3 zielone fasolki mamut, świeże bez łyka, pokrojone na kawałki
  • 6 zielonych fasolek szparagowych, mrożonych bez łyka
  • 40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 200 g wody
  • ½
  • łyżeczki oliwy z oliwek

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć dynię, fasolkę i por, dodać wodę, gotować20 min/100°C/obr. 1, następnie rozdrobnić30 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, następnie zmiksować30 s/obr. 7.
  2. Purée z zielonej fasolki, dyni i pora podawać na ciepło polane oliwą.
Przewijanie do góry