
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
80.5 kcal /
336 kJKalorie
336 kJKalorie
3.3 gBiałko
14.6 gWęglowodany
3.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 130 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
- 3 zielone fasolki mamut, świeże bez łyka, pokrojone na kawałki
- 6 zielonych fasolek szparagowych, mrożonych bez łyka
- 40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g wody
- ½
- łyżeczki oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć dynię, fasolkę i por, dodać wodę, gotować20 min/100°C/obr. 1, następnie rozdrobnić30 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, następnie zmiksować30 s/obr. 7.
- Purée z zielonej fasolki, dyni i pora podawać na ciepło polane oliwą.