Owsiane brownie z mango

⏱️ 45 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
133.2 kcal /
557.6 kJ
Kalorie
2.9 gBiałko
15.1 gWęglowodany
8.1 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 100 ggorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 80 g masła klarowanego podzielonego na kawałki
  • 130 g mąki owsianej
  • 80 g ksylitolu
  • 4 jajka
  • ½
  • łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½
  • łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 szczypta soli
  • ½
  • mango, dojrzałego pokrojonego w 0,5-1 cm kostkę

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 175°C. Formę do pieczenia (20 x 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
  2. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić10 s/obr. 7. Czekoladę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  3. Dodać masło klarowane, roztopić3 min/60°C/obr. 2.
  4. Dodać mąkę, ksylitol, jajka, proszek do pieczenia i sól, wymieszać20 s/obr. 4. Przełożyć do przygotowanej formy, ułożyć na wierzchu kawałki mango.
  5. Piec 25 min (175°C, patrz wskazówka). Upieczone brownie przełożyć na kratkę do studzenia, odstawić na min. 15 min.
  6. Owsiane brownie z mango podawać pokrojone na kawałki.
Przewijanie do góry