Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
101 kcal /
422.9 kJ
Kalorie
4.3 gBiałko
9.4 gWęglowodany
5.1 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 2000 g pełnotłustego mleka
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 40 – 80 g cukru (opcjonalnie)

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego naczynia miksującego (patrz wskazówka) wlać mleko, dodać jogurt i cukier, wymieszać10 s/obr. 3.
  2. Uruchomić Fermentowanie /10 godz./45°C, następnie wymieszać20 s/obr. 4. Przelać do szklanych butelek lub słoiczków. Schłodzić ok. 2 godz. przed podaniem. Szczelnie zamknąć lub przykryć folią spożywczą, przechowywać do 8 dni w lodówce.
Przewijanie do góry