Purée z dyni (dla dzieci)
760 kJ /
182 kcalKalorie
182 kcalKalorie
8.4 gBiałko
50 gWęglowodany
1.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 250 g wody
- 650 g miąższu dyni, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek, odważyć do niego dynię, gotować na parze15 min/Varoma/obr. 1. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć ugotowaną dynię, rozdrobnić30 s/obr. 5.
- Purée z dyni podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przełożyć do foremki do lodu, ostudzić i odstawić do zamrażalnika.