Owoce w papilotach
58 kcal /
247 kJKalorie
247 kJKalorie
1 gBiałko
14 gWęglowodany
0 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 450 g brzoskwiń, z puszki pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 250 g moreli, z puszki pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 50 g malin, świeżych
- 50 g malin, mrożonych
- 1 – 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 – 3 łyżeczki cukru trzcinowego
- 200 g wody
👨🍳 Przygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej brzoskwinie, morele i maliny, odstawić. Przygotować 4 arkusze papieru do pieczenia (30 x 50 cm). Owoce rozłożyć równomiernie na każdym arkuszu, posypać cynamonem i cukrem. Owoce owinąć szczelnie papierem zawijając końce. Papiloty ułożyć w dolnej części przystawki Varoma i na wkładzie Varomy.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze10 min/Varoma/obr. 1.
- Owoce podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z lodami waniliowymi lub brownie.