Sorbet jabłko-kiwi-szpinak

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
150.8 kcal /
631.3 kJ
Kalorie
1.5 gBiałko
37.5 gWęglowodany
0.8 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 60 – 80 g cukru
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 370 – 400 g jabłek bezgniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych
  • 130 – 140 g kiwi pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić10 s/obr. 10. Cukier puder zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać szpinak, jabłka i kiwi, zmiksować1 min/obr. 5. Składniki zgarnąć przy pomocy kopystki ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować kolejną1 min/obr. 4. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako deser.
Przewijanie do góry