Sorbet jabłko-kiwi-szpinak
150.8 kcal /
631.3 kJKalorie
631.3 kJKalorie
1.5 gBiałko
37.5 gWęglowodany
0.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 60 – 80 g cukru
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 370 – 400 g jabłek bezgniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych
- 130 – 140 g kiwi pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić10 s/obr. 10. Cukier puder zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać szpinak, jabłka i kiwi, zmiksować1 min/obr. 5. Składniki zgarnąć przy pomocy kopystki ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować kolejną1 min/obr. 4. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako deser.
