Sorbet bananowy z wiśniami
72.2 kcal /
302.8 kJKalorie
302.8 kJKalorie
1 gBiałko
17 gWęglowodany
0.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 300 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
- 100 g wiśni, mrożonych, bez pestek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 6 rurek waflowych do dekoracji
- (opcjonalnie)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć banany i wiśnie, dodać sok z cytryny, zmiksować30 s/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, wymieszać10 s/obr. 4. Przełożyć do 6 miseczek, odstawić do zamrażalnika na ok. 6 godz.
- Sorbet bananowy z wiśniami podawać udekorowany rurkami waflowymi.
