Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
89 kcal /
370 kJKalorie
370 kJKalorie
3.1 gBiałko
12 gWęglowodany
4.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 60 g kalafiora podzielonego na różyczki
- 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 60 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 5 g masła
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć kalafior, seler i koper włoski, rozdrobnić5 s/obr. 5. Przełożyć do koszyczka, odstawić.
- Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek z rozdrobnionymi warzywami, gotować na parze20 min/Varoma/obr. 1. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Płyn pozostały po gotowaniu na parze przelać do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć ugotowane na parze warzywa, dodać 60-100 g wody pozostałej po gotowaniu na parze (patrz wskazówka) i masło, zmiksować20 s/obr. 6. Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia) podawać po lekkim ostudzeniu.