Przecier jabłkowo-bananowy z sokiem pomarańczowym
142 kcal /
596 kJKalorie
596 kJKalorie
1.7 gBiałko
33.6 gWęglowodany
1.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 100 g jabłka obranego, bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 50 g banana pokrojonego na kawałki
- 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 1 bezglutenowy herbatnik dla niemowląt, połamany na kawałki
- (opcjonalnie)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć jabłko i banan, dodać sok z pomarańczy i herbatnik, rozdrobnić30 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, wymieszać30 s/obr. 5.
- Przecier jabłkowo-bananowy z sokiem pomarańczowym podawać bezpośrednio po przygotowaniu.