Omlet z jarmużem

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
188 kcal /
786 kJ
Kalorie
15 gBiałko
2 gWęglowodany
13 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 70 g seragouda pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g jarmużu tylko liście, bez twardych części
  • 6 jajek
  • 2 szczypty suszonych płatków chili
  • ¼
  • łyżeczki soli
  • ¼
  • łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 500 g wody

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do dolnej części przystawki Varoma włożyć wkład Varomy. Wkład Varomy wyłożyć odpowiednio dociętym kawałkiem papieru do pieczenia, większym od spodu wkładu o 1-2 cm, aby powstał niewysoki rant, upewniając się równocześnie, że boczne otwory pozostają niezakryte, aby umożliwić swobodną cyrkulację pary, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić4 s/obr. 5. Rozdrobniony ser przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić3 s/obr. 8.
  4. Dodać jarmuż, rozdrobnić4 s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  5. Dodać jajka, płatki chili, sól i pieprz, wymieszać15 s/obr. 4. Masę jajeczną z jarmużem przełożyć na przygotowany wcześniej wkład Varomy, posypać rozdrobnionym wcześniej serem, odstawić. Opłukać naczynie miksujące.
  6. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma z omletem, gotować na parze20 min/Varoma/obr. 1. Omlet z jarmużem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przewijanie do góry