
Smoothie bowl ze szpinakiem i jagodami goji
350 kcal /
1466 kJKalorie
1466 kJKalorie
10 gBiałko
47 gWęglowodany
10 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 90 g liści szpinaku baby, świeżych
- 10 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- (opcjonalnie)
- 330 g pomarańczy pokrojonej na kawałki
- 200 g jabłka bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 20 g syropu z agawy
- 30 g płatków orkiszowych
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 80 g kostek lodu
- 1 kiwi pokrojone w ok. 2 cm kostkę, do dekoracji
- borówki, świeże do dekoracji
- 1 łyżeczka surowych ziaren kakaowca, kruszonych do dekoracji
- 2 łyżki ziaren słonecznika do dekoracji
- 2 łyżki jagódgoji, suszonych do dekoracji
- 2 łyżeczki siemienia lnianego złotego do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć szpinak, skórkę z cytryny, pomarańczę, jabłko, dodać syrop z agawy, płatki orkiszowe, cynamon i lód, zmiksować1 min/obr. 10. Przełożyć do 2 misek.
- Smoothie bowl ze szpinakiem i jagodami goji udekorować kiwi, borówkami, ziarnami kakaowca, ziarnami słonecznika, jagodami goji i siemieniem lnianym, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.