Sorbet jagodowy z miętą

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
117 kcal /
489.8 kJ
Kalorie
1.4 gBiałko
30.2 gWęglowodany
1.4 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 50 g cukru miętowego (patrz wskazówka)
  • 600 g jagód, mrożonych (patrz wskazówka)
  • 600 g borówek, mrożonych (patrz wskazówka)
  • 20 – 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier miętowy, zmielić10 s/obr. 10.
  2. Dodać jagody i sok z cytryny, zmiksować45 s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować45-50 s/obr. 5. W razie potrzeby sorbet wstawić przed podaniem na 15-20 min do zamrażalnika. Sorbet jagodowy z miętą podawać podawać w miseczkach lub pucharkach.
Przewijanie do góry