
Sok pomidorowy
57.1 kcal /
238.9 kJKalorie
238.9 kJKalorie
2.3 gBiałko
12.9 gWęglowodany
0.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 500 g pomidorów, dojrzałych bez skórki, pokrojonych na kawałki
- 10 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- ½
- łyżeczki soli
- 1 łyżka ketchupu
- 200 g wody mineralnej, niegazowanej
- 12 kostek lodu
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pomidory, dodać cukier i sól, zmiksować1 min/obr. 10, następnie podgrzewać10 min/90°C/obr. 4.
- Uruchomić Miksowanie /1 min. Jeśli nadal widoczne są pestki, ponownie zmiksować. Gorący sok przelać do wyparzonych butelek, szczelnie zakręcić, obrócić do góry dnem i zostawić na 10 min. Sok pomidorowy podawać na ciepło lub schłodzony.