
Musli
373 kcal /
1565 kJKalorie
1565 kJKalorie
11 gBiałko
68 gWęglowodany
5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 3 morele, suszone, bez pestek
- 100 – 120 g jabłek obranych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki rodzynek
- 1 łyżeczka słonecznika łuskanego
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 30 g płatków wielozbożowych
- 150 g jogurtu, 1,5% tłuszczu waniliowego innego jogurtu niskotłuszczowego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć morele i jabłka, rozdrobnić3 s/obr. 7.
- Dodać rodzynki, słonecznik, siemię lniane, płatki i jogurt, wymieszać3 s//obr. 3. Musli podawać bezpośrednio po przygotowaniu.