Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
139 kcal /
584 kJKalorie
584 kJKalorie
2 gBiałko
36.2 gWęglowodany
0.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 6 moreli suszonych, bez pestek miękkich, przekrojonych na pół (ok. 50g)
- 180 g jabłek obranych, bezgniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 150 g wody
- 100 ggruszki obranej, bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 2 krople ekstraktu z wanilii, naturalnego bezalkoholowego
- (opcjonalnie)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć morele i jabłka, dodać wodę, gotować8 min/100°C/obr. 1.
- Dodać gruszkę i ekstrakt z wanilii, gotować3 min/100°C/obr. 1, następnie rozdrobnić30 s/obr. 7.
- Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami podawać na ciepło lub na zimno.