
Napój z granatu i imbiru
120 kcal /
502.4 kJKalorie
502.4 kJKalorie
1.4 gBiałko
28.1 gWęglowodany
0.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm kawałki
- 3 granaty tylko miąższ (patrz wskazówka)
- 60 – 80 g miodu płynnego (patrz wariant)
- 60 – 80 g syropu z agawy (patrz wariant)
- 800 g wody mineralnej, niegazowanej
- kostki lodu
- liście mięty, świeże
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć imbir, miąższ granatu i miód, dodać wodę, zmiksować10 s/obr. 10. Włożyć koszyczek, przytrzymując go kopystką przecedzić napój do szklanek.
- Napój z granatu i imbiru podawać z lodem bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowany listkami mięty.