
Napój wiosenny
98 kcal /
409 kJKalorie
409 kJKalorie
1 gBiałko
20 gWęglowodany
0 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 g jarmużu tylko liście
- 100 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych na kawałki
- 200 g ogórkówgruntowych pokrojonych na kawałki
- 150 g jabłka pokrojonego na kawałki, bezgniazd nasiennych
- 1 limonka ekologiczna, bez białych błonek
- 5 – 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
- 250 g soku jabłkowego
- 1 – 2 łyżki miodu
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć jarmuż, liście szpinaku, ogórki, jabłko, limonkę i imbir, zmiksować10 s/obr. 8.
- Dodać sok jabłkowy i miód, zmiksować1 min 30 s/obr. 10.
- Napój wiosenny podawać bezpośrednio po przygotowaniu.