Zupa krem z warzyw
90 kcal /
375 kJKalorie
375 kJKalorie
2 gBiałko
12 gWęglowodany
3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 1 pomidor przekrojony na pół
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej
- ½
- łyżeczki soli do smaku
- ¼ – ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
- 600 g wody
- 20 g masła
- 20 g oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, pomidora, cebulę, czosnek, warzywa, natkę pietruszki, dodać sól, pieprz i wodę, gotować25 min/100°C/obr. 1.
- Dodać masło, zmiksować1 min/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty.Zupę krem z warzyw podawać na gorąco.