Surówka wielowarzywna
61.2 kcal /
256.1 kJKalorie
256.1 kJKalorie
1.4 gBiałko
8.1 gWęglowodany
3.6 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
- 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 60 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
- 50 g czerwonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 50 g jabłka bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 50 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- 5 g cukru
- 5 g miodu
- ½ – 1
- łyżeczka soli
- ½ – 1
- łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć białą kapustę, marchewkę, czerwoną cebulę, paprykę, jabłka, ogórki kiszone, natkę pietruszki, dodać sok z cytryny, cukier, sól, pieprz i oliwę, rozdrobnić3-4 s/obr. 5. Surówkę wielowarzywną podawać jako dodatek do wybranych potraw.
