Tatar z fasoli

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
157 kcal /
657.4 kJ
Kalorie
14 gBiałko
37.3 gWęglowodany
1 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 50 – 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 400 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej, opłukanej
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ – ½
  • łyżeczki syropu z agawy
  • ½ – 1
  • łyżeczka soli
  • ½ – ¾
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ogórki konserwowe pokrojone w plasterki

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i kapary, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać fasolę, koncentrat pomidorowy, wędzoną paprykę, syrop z agawy, sól i pieprz, rozdrobnić10 s/obr. 6.
  3. Tatar z czerwonej fasoli podawać udekorowany plasterkami ogórków konserwowych, z dodatkiem świeżego pieczywa.
Przewijanie do góry