Tatar z fasoli
157 kcal /
657.4 kJKalorie
657.4 kJKalorie
14 gBiałko
37.3 gWęglowodany
1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 – 60 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 400 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej, opłukanej
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ¼ – ½
- łyżeczki syropu z agawy
- ½ – 1
- łyżeczka soli
- ½ – ¾
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 ogórki konserwowe pokrojone w plasterki
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i kapary, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać fasolę, koncentrat pomidorowy, wędzoną paprykę, syrop z agawy, sól i pieprz, rozdrobnić10 s/obr. 6.
- Tatar z czerwonej fasoli podawać udekorowany plasterkami ogórków konserwowych, z dodatkiem świeżego pieczywa.