
Wielkanocny chrzan z migdałami
451 kcal /
1889 kJKalorie
1889 kJKalorie
11.5 gBiałko
28.2 gWęglowodany
33.6 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 500 g wody
- 3 jajka
- 80 g migdałów, ze skórką
- 570 g chrzanu, tartego
- 80 g majonezu
- 1 łyżka kwaśnej śmietanygęstej
- 1 łyżka jogurtu naturalnegogęstego
- 1 płaska łyżeczka soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek i umieścić w nim jajka, gotować na parze14 min/Varoma/obr. 1.
- Wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, jajka schłodzić w misce z zimną wodą, osuszyć i obrać.
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć migdały, rozdrobnić9 s/obr. 6.
- Dodać ugotowane jajka, chrzan, majonez, śmietanę i sól, wymieszać20 s/obr. 4.
- Przełożyć do szczelnie zamykanych słoików, przechowywać w lodówce. Wielkanocny chrzan z migdałami podawać jako dodatek do potraw.