Wiosenny gulasz z jagnięciny
294 kcal /
1231 kJKalorie
1231 kJKalorie
26.9 gBiałko
23.7 gWęglowodany
9.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 250 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
- 70 g koncentratu pomidorowego
- ½
- łyżeczki soli
- ¼
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
- 200 g zielonegogroszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
- 200 g zielonegogroszku, świeżego mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 10 cebulek perłowych marynowanych
- 200 g wody
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, dodać oliwę, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić3 min/120°C/obr. 1.
- Dodać jagnięcinę, wino, koncentrat bulionu drobiowego, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, gotować20 min/100°C//obr. 1.
- Dodać marchewkę, fasolkę szparagową, groszek, cebulki perłowe i wodę, gotować35 min/100°C//obr. 1. Wiosenny gulasz z jagnięciny podawać na ciepło.