Wiosenny twarożek
34 kcal /
142.4 kJKalorie
142.4 kJKalorie
3.6 gBiałko
1.7 gWęglowodany
1.4 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 60 g rzodkiewek
- 50 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 250 g twarogu, chudego
- 5 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
- 1 łyżeczka soli ziołowej
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g wody mineralnej, niegazowanej
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć rzodkiewki i paprykę, rozdrobnić3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać twaróg, szczypiorek, sól, pieprz i wodę, wymieszać15 s//obr. 3. Wiosenny twarożek podawać bezpośrednio po przygotowaniu.