Wiśniowy szprycer
120.1 kcal /
502.4 kJKalorie
502.4 kJKalorie
0.5 gBiałko
8.5 gWęglowodany
0.1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
- 200 g wiśni, świeżych bez pestek
- 200 g wiśni, mrożonych, bez pestek
- 20 – 30 g syropu klonowego (opcjonalnie)
- 250 g wody mineralnej,gazowanej schłodzonej
- 700 – 750 g wina musującego, typu Prosecco
- 700 – 750 g wina bezalkoholowego musującego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć lód, rozdrobnić3 s/obr. 5.
- Dodać wiśnie, syrop klonowy, wodę mineralną i wino musujące, wymieszać20 s/obr. 1.5. Wiśniowy szprycer przelać do kieliszków i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
