Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Średni
🤖 Thermomix
427.4 kcal /
1789.4 kJ
Kalorie
42 gBiałko
15 gWęglowodany
23.8 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 15 – 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oleju
  • 350 g steku z polędwicy wołowej (ogrubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 30 g pasty miso jasnej
  • 10 – 15 g octu ryżowego
  • 10 – 15 g cukru
  • 30 g wody
  • 170 – 200 g liści szpinaku baby, świeżych

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć imbir, dodać olej, rozdrobnić3 s/obr. 8, następnie dusić2 min/120°C/obr. 1.
  2. Dodać wołowinę, gotować3 min/100°C//obr. 1.
  3. Dodać pastę miso, ocet, cukier i wodę, gotować5 min/100°C//obr. 1.
  4. Dodać szpinak, gotować bez założonej miarki4 min/100°C//obr. 1.
  5. Wołowinę z imbirem i pastą miso ze szpinakiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z dodatkiem ryżu.
Przewijanie do góry