Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
427.4 kcal /
1789.4 kJKalorie
1789.4 kJKalorie
42 gBiałko
15 gWęglowodany
23.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 15 – 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju
- 350 g steku z polędwicy wołowej (ogrubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 30 g pasty miso jasnej
- 10 – 15 g octu ryżowego
- 10 – 15 g cukru
- 30 g wody
- 170 – 200 g liści szpinaku baby, świeżych
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć imbir, dodać olej, rozdrobnić3 s/obr. 8, następnie dusić2 min/120°C/obr. 1.
- Dodać wołowinę, gotować3 min/100°C//obr. 1.
- Dodać pastę miso, ocet, cukier i wodę, gotować5 min/100°C//obr. 1.
- Dodać szpinak, gotować bez założonej miarki4 min/100°C//obr. 1.
- Wołowinę z imbirem i pastą miso ze szpinakiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z dodatkiem ryżu.