
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
1933 kJ /
462 kcalKalorie
462 kcalKalorie
55 gBiałko
3 gWęglowodany
25 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 g oleju
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 250 g mięsa wieprzowego, np. łopatki szynki, bez ścięgien, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym,
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać olej, dodać czosnek, dusić bez założonej miarki2 min 30 s/120°C/obr. .
- Dodać wieprzowinę, upewniając się, że jest równomiernie rozłożona na dnie naczynia miksującego, rumienić Wysokie Temp. . Doprawić do smaku wybranymi przyprawami (patrz wskazówka).
- Mocno zrumienioną wieprzowinę (pokrojoną w kostkę) podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub wykorzystać do wybranego przepisu.